maandag 19 maart 2007

Nieuwigheden van Garmin op CeBIT

Bij onze jaarlijkse rendez-vous op de CeBIT-beurs (nog steeds de grootste IT-beurs in Europa) in het Duitse Hannover had het hoofdkantoor van Garmin enkele leuke aankondigingen.
Aankondigingen die al dan niet bruikbaar zijn voor ons motorrijders, maar toch wil ik deze jullie niet onthouden.

Garmin is nog steeds bezig zijn naam als marktleider extra kracht bij te zetten.
Dit kunnen ze dankzij nieuwe innovatieve producten op de markt te brengen.

Enkele indrukken:
Dit jaar komt een nieuwe Nuvi-lijn op de markt, namelijk de 2xx-reeks, bestaande uit de Nuvi 200, 250 en 270.
De Nuvi 200 is een zeer compacte versie van de bestaande Nuvi-reeks die we reeds kennen, maar zal enkel gebruikt worden voor pure navigatie. Met andere woorden, voor gebruikers waar MP3-mogelijkheden en andere niet-gps-gerelateerde opties niet noodzakelijk zijn.
Voordeel is dan ook dat de prijs van de Nuvi-reeks voor het eerst onder de magische grens van de 250 euro duikt, althans volgens de geruchten op de beurs.
Op de Nuvi 200 zullen enkel regionale mappen beschikbaar zijn. De Nuvi 250 bevat dan weer heel Europa en de Nuvi 270 bevat Europa en Noord-Amerika.
Deze evolutie in een bepaalde reeks zijn we ondertussen al gewoon bij Garmin.

Een leuke revelatie in Nuvi-land is de lancering van de Nuvi 660FM. Zoals de naam het al zelf zegt zal dit toestel zich automatisch of via handmatige instelling verbinden met een vrije FM-zender in uw autoradio. Op die manier kunnen de begeleidende stem en de opgeladen MP3tjes zonder probleem via de speakers in uw auto worden afgespeeld.

En last but not least; speciaal voor ons motorrijders:
In de wandelgangen hebben we tussen de lijntjes vernomen dat onze - ondertussen toch al - vertrouwde Zumo eenvoudigweg via een komende update kan worden aangepast met...
...jawel, de functie "herberekenen uitzetten". Dus vergelijkbaar met de iets meer motorvriendelijke SP 2720 en SP 2820.

We kijken er alvast naar uit !

Geen opmerkingen: