woensdag 11 april 2007

Garmin Zumo versus Tomtom Rider 2

Jawel, u leest het goed, we schrijven over de Tomtom Rider 2.
Deze werd vandaag officieel voorgesteld en we willen u daar gerust een voorsmaakje van geven en u reeds de pro's en cons geven van beide toestellen.

Eerst en vooral valt ons op dat Tomtom nu ook de IPX7 standaard hanteert, iets wat Garmin al jaren deed. En het bewijs is er; de Rider 2 zal dus duurder uitvallen dan de Rider 1.

Verder gebruikt Tomtom nu ook kaartmateriaal van Navteq voor de nieuwe Rider, maar beperkt het zijn kaartmateriaal tot West-Europa bij de uitgebreide versie. Garmin neemt Oost-Europa bij in het kaartmateriaal als het over Europa spreekt.

Motorrijders die hebbedingetjes en gadgets gewoon zijn vinden bij Garmin Text-to-speech en een ingebouwde MP3-speler, terwijl dit bij Tomtom niet het geval is.

Wat uw Multitudo-medewerker nog niet op het spoor is, en wat iedere motorrijder toch wil weten, is hoe je nu vlot routes kan maken en delen met een Tomtom.
Voorlopig moet ik hier het antwoord schuldig blijven. Ik neem dus aan dat Garmin hier nog steeds een streepje voor heeft.

Voordelen Zumo 550: Volledig Europa, MP3-speler, Text-to-speech, uitgebreid intern geheugen, route-mogelijkheden en bijgeleverde auto-houder.
Voordelen Rider 2: bijgeleverde bluetooth-set, verkeersinfo via gprs-abonnement, prijs.

Als u graag de review van de collega's van jouwnav.nl willen nalezen kan dat op volgende link:
http://www.jouwnav.nl/content/s/393/Garmin_zumo_vs_TomTom_RIDER_2.html

Onze conclusie; als je beide toestellen naast elkaar legt en de functionaliteiten in detail bekijkt moeten we toegeven dat Tomtom serieus zijn best gedaan heeft om de motorrijder te plezieren. Maar wat met die routes?
Wij houden het toch bij Garmin !

Meer info? U weet ons te vinden.

1 opmerking:

erostiff zei

Ik beschik over de TomTom Rider (versie 1) en via Google Earth kan ik perfect een route uitstippelen om die achteraf over te brengen naar mijn TomTom. Samen met het programma Tyre heb ik al een paar ouderwetse roadbooks omgezet naar digitale tomtom ritten en uitgetest, geen enkel probleem!