donderdag 26 april 2007

Garmin Zumo 450 Motorcycle GPS Navigator

Een mooie presentatie van de Zumo 450. Op z'n Amerikaans, dat wel, maar zo ben je al goed voorbereid als je naar de winkel komt :-)

maandag 16 april 2007

SirfStar III in de Nuvi 200-reeks

Er gingen al een tijdje geruchten dat Garmin voor de nieuwe Nuvi 200-reeks een beroep zou gedaan hebben op het Aziatische MediaTek voor een andere chipset voor de satellietontvangst.

Volgens GPS Business News blijkt dit niet het geval. Het zou van goede bron vernomen hebben dat voor de volledige 200-reeks ook gekozen is voor de SirfStar III chipset, zoals we deze al kennen in eerdere en recente Garmin-toestellen.

woensdag 11 april 2007

Garmin Zumo versus Tomtom Rider 2

Jawel, u leest het goed, we schrijven over de Tomtom Rider 2.
Deze werd vandaag officieel voorgesteld en we willen u daar gerust een voorsmaakje van geven en u reeds de pro's en cons geven van beide toestellen.

Eerst en vooral valt ons op dat Tomtom nu ook de IPX7 standaard hanteert, iets wat Garmin al jaren deed. En het bewijs is er; de Rider 2 zal dus duurder uitvallen dan de Rider 1.

Verder gebruikt Tomtom nu ook kaartmateriaal van Navteq voor de nieuwe Rider, maar beperkt het zijn kaartmateriaal tot West-Europa bij de uitgebreide versie. Garmin neemt Oost-Europa bij in het kaartmateriaal als het over Europa spreekt.

Motorrijders die hebbedingetjes en gadgets gewoon zijn vinden bij Garmin Text-to-speech en een ingebouwde MP3-speler, terwijl dit bij Tomtom niet het geval is.

Wat uw Multitudo-medewerker nog niet op het spoor is, en wat iedere motorrijder toch wil weten, is hoe je nu vlot routes kan maken en delen met een Tomtom.
Voorlopig moet ik hier het antwoord schuldig blijven. Ik neem dus aan dat Garmin hier nog steeds een streepje voor heeft.

Voordelen Zumo 550: Volledig Europa, MP3-speler, Text-to-speech, uitgebreid intern geheugen, route-mogelijkheden en bijgeleverde auto-houder.
Voordelen Rider 2: bijgeleverde bluetooth-set, verkeersinfo via gprs-abonnement, prijs.

Als u graag de review van de collega's van jouwnav.nl willen nalezen kan dat op volgende link:
http://www.jouwnav.nl/content/s/393/Garmin_zumo_vs_TomTom_RIDER_2.html

Onze conclusie; als je beide toestellen naast elkaar legt en de functionaliteiten in detail bekijkt moeten we toegeven dat Tomtom serieus zijn best gedaan heeft om de motorrijder te plezieren. Maar wat met die routes?
Wij houden het toch bij Garmin !

Meer info? U weet ons te vinden.

dinsdag 10 april 2007

Garmin actief in de mobiele telefonie?

Geruchten doen de ronde dat Garmin zich op de mobiele telefonie zou gaan toespitsen. Zo zou het bedrijf al gesprekken hebben gevoerd met Compal Communications, bekend van de verschillende technologische aspecten voor smartphones. Althans, volgens de mensen van Digitimes.com .

Het voordeel voor Garmin is dat er zo op de mobiele telefoon een doorgedreven en gedetailleerde navigatie kan komen, met uiteraard de bijhorende patenten. Garmin wil hoogstwaarschijnlijk zijn positie als marktleider hiermee bevestigen.

Op dit ogenblik is er nog niets officieel bevestigd, maar de denkpiste is zeker au serieux te nemen.

Later meer hierover.

De link naar het artikel: http://www.digitimes.com/telecom/a20070409PD206.html

vrijdag 6 april 2007

Nieuwe methode voor het aanvragen van codes.

De invoerder van Garmin in België, Formar, heeft beslist om vanaf 17 april alle aanvragen voor verloren codes en CD's betalend te maken. Klanten die hun codes of CD's verliezen kunnen die via de dealer weer opvragen. Elke code aanvraag zal 25€ kosten. Ook per aanvraag van een CD of CD-set wordt 25€ aangerekend. Onder CD-set verstaat de invoerder bvb één setup CD + 2 data CD's van dezelfde kaartversie. Een aanvraag voor een DVD zal 40€ kosten.

Zoals het spreekwoord zegt: een gewaarschuwd motorrijder is er...

woensdag 4 april 2007

Garmin overal !

De Detroit News in de VS is ervan overtuigd dat ingebouwde navigatiesystemen in auto's stilaan naar hun einde toegaan. Ze worden nu al vaak vergeleken met de oude ingebouwde (auto)telefoontoestellen.
Het grote nadeel aan die ingebouwde toestellen is dat ze vrij duur zijn (vaak tussen de 1500 en de 3000 euro), ze vast in de wagen blijven, en dat het op termijn niet echt een meerwaarde voor de verkoop van je wagen betreft.

Vandaar dat vele autofabrikanten hun klanten reeds de keuze geven tussen een vast of een los toestel.
Zowel Hyundai, BMW, Saab, Ford en Honda bieden hun klanten de mogelijkheid tot aanschaf van een, wat had u anders gedacht, Garmin.



dinsdag 3 april 2007

Opgepast voor de nieuwe Mapsource update

Gisteren hebben we bij een klant een Mapsource met kaartversie 8 geupdate naar mapsource versie 6.12.2, de laatste versie. Na deze update kregen we een waarschuwing dat het kaartmateriaal verouderd was en dat een update noodzakelijk was. Daarop werd mapsource afgesloten. We hebben het probleem kunnen oplossen door er een kaartversie 9 bovenop te zetten, daardoor kon de klant ook versie 8 opnieuw gebruiken. Contact met de importeur leerde ons dat het niet het eerste incident is van dien aard. Ze bevragen zich verder bij Garmin Europe. Ons advies: wie een kaartversie heeft die kleiner is dan 9, doet voorlopig beter geen update naar Mapsource versie 6.12.2. We houden u verder op de hoogte!

Uw Multitudo team.

maandag 2 april 2007

Eens iets anders dan een auto op je scherm

Het is al langer bekend, maar niet iedereen vindt de juiste link blijkbaar. Je kan je autootje op je scherm veranderen naar iets anders; een race-auto, een tank, een gewoon 3D-pijltje, een blitse moto in verschillende kleuren.
Kijk en beleef op deze link: http://www.garmin.com/vehicles/

Let op! Het is wel enkel mogelijk met deze toestellen: nüvi 200, nüvi 250, nüvi 270, nüvi 680, nüvi 670, nüvi 660, nüvi 610, nüvi 370, nüvi 360, nüvi 350, nüvi 310, nüvi 300, zūmo 450, zūmo 500, zūmo 550, StreetPilot c580, StreetPilot c550, StreetPilot c530, StreetPilot c510.
Dus niet voor de SP 2720 en SP 2820 gebruikers.

Hoe installeren?
  • Download je leukste vervoermiddel op je PC
  • Open de ZIP (als je PC die al niet zelf doet)
  • Klik de mappen open in je verkenner
  • Klik op de map van je toestel, klik op de map Garmin
  • Sleep je nieuwe vervoermiddel in de map Vehicle.
  • Et voila! Aanpassen maar op je toestel

Voor de meer gevorderden onder ons; één van de blogger op gpspassion.com heeft een programmaatje geschreven waar je zelf je .png-file kan veranderen in een .srf-file, of omgekeerd.
Op de site zelf staan ook een paar custom-made exemplaren.
Bij deze:
http://techmods.net/nuvi/